skip to Main Content

convoyer belt

Wat is een convoyer belt

Een convoyer belt is een andere naam voor ‘lopende band’. Met een lopende band wordt vaak een band bedoeld die langs verschillende locaties binnen een fabriek of andere soort productie proces gaat, bij ieder gedeelte voeren werknemers of robots andere handelingen uit. Een convoyer belt maakt productieprocessen eenvoudiger, versnelt deze en draagt bij aan een betere en minder belastende werkomgeving voor werknemers.

Een lopende band werd voor het eerst gebruikt bij de productie van auto’s, dat is ook iets waar veel mensen nu aan denken wanneer je ze vraagt naar een lopende band. Het werk van werknemers kwam naar hen toe, dit versnelde het proces enorm. Het was Ford die het productieproces en de lopende band helemaal optimaliseerde, dit droeg bij aan het marktleiderschap dat zij in die tijd hadden.

Waar kan een convoyer belt worden ingezet

Een convoyer belt kent inmiddels vele andere toepassingen en is lang niet alleen geschikt voor de productie van auto’s. We zien lopende banden terug op luchthavens, in fabrieken waar kleding, telefoons en andere producten worden gemaakt, maar ook in de agrarische sector komt een convoyer belt steeds vaker terug.

Een lopende band heeft hetzelfde principe als toen deze in de beginjaren werd ontwikkeld: het optimaliseren van een proces. Met een convoyer belt wordt het vervoeren van producten versneld, eenvoudiger gemaakt en kost het de werknemers minder fysieke inspanning. Zij kunnen daardoor een langere periode goed werk leveren en het ziekte verzuim neemt af. Daarnaast neemt een lopende band wellicht werk over van bepaalde werknemers, je kunt deze mensen nu ergens anders inzetten. Zo optimaliseer je met één investering meerdere bedrijfsactiviteiten.

Convoyer belt aanschaffen

Je doet er als organisatie slim aan een convoyer belt aan te schaffen wanneer jij de organisatie wil optimaliseren. Het moet soepeler lopen, efficiënter en de onderneming moet er beter van worden. Dat is wat een lopende band voor jouw organisatie kan doen. Naast de lopende band kunnen er door andere partijen nog attributen worden geleverd waardoor het proces nog beter verloopt. Denk aan een scanner op de luchthaven die automatisch scant waar koffers heen moeten, deze koffers worden dan met een convoyer belt naar die locatie gebracht.

Convoyer belt en storingen

Wij begrijpen maar al te goed dat een stilstaande convoyer belt geld kost. Dat is de eerste reden om je convoyer belt door Fast Belting te laten monteren want wij leveren Nederlandse topkwaliteit. Uiteraard kan het altijd een keer voorkomen dat er een storing is. Om die reden beschikken we over een 24/7 storingsdienst. Jij belt, wij sturen monteurs en binnen de kortste keren is het probleem verholpen en kan het proces weer op gang worden gebracht.

Wij staan voor efficiëntie: niet alleen tijdens het installeren van de lopende band, ook daarna.

Ben je goed geïnformeerd over convoyer belt en heeft het je interesse gewekt in onze andere producten? Klik op een van de volgende links:

Back To Top