skip to Main Content

Egelbanden

Wat zijn egelbanden?

Egelbanden zijn speciale banden in een proces waar producten worden vervoerd van punt A naar punt B. Punt A kan bijvoorbeeld de oplegger van een tractor zijn, punt B is dan de plek waar de producten worden gesorteerd. Een egelband heeft zijn naam te danken aan de vorm, deze band is namelijk voorzien van stekelachtige punten. Net zoals een egel. De egelbanden zijn gemaakt van rubber, hierdoor zijn ze flexibel maar heel slijtvast. Met onze banden kan jij jarenlang vooruit en zorg je voor meer efficiëntie binnen jouw verwerkingsproces. Door het gebruik van rubber kunnen de producten gemakkelijk worden vervoerd, de stugge stof zorgt namelijk voor veel grip.

Egelbanden en efficiëntie

Efficiëntie is in veel bedrijfsprocessen erg belangrijk. Organisaties worden door efficiëntie winstgevender en de kwaliteit van producten kan erdoor omhoog gaan. Als bepaalde processen worden geautomatiseerd kunnen de werknemers die deze werkzaamheden eerst uitvoerde zich nu focussen op iets anders, bijvoorbeeld met kwaliteitsdoeleinden. Het vervoeren gaat op de maximale snelheid, er worden door de automatisering geen fouten gemaakt en er gaan minder spullen kapot.

Zet jij deze werknemers vervolgens in om de kwaliteit van de producten te inspecteren, of laat je ze andere werkzaamheden uitvoeren die de kwaliteit of snelheid van een bepaald proces verbeteren heb je in feite twee aspecten in je organisatie verbeterd. Dat is wat egelbanden voor jouw organisatie kunnen doen. Bij Fastbelting.nl hebben we Nederlandse top kwaliteit egelbanden en goede service. 

Verschillende egelbanden

Er zijn meerdere soorten egelbanden te koop, ieder met eigen specialiteiten. Denk er goed over na welke soort egelband jij aanschaft. Welke je koopt hangt onder andere sterk af van de producten die vervoerd moeten worden.

Kegelband

Een kegelband is een variant van de egelband waarbij er gebruik wordt gemaakt van grovere kegels. Deze egelbanden zijn perfect geschikt voor het vervoeren van bijvoorbeeld aardappelen. De aardappelen worden op het land gewonnen en bevatten daardoor veel loof en vuil (denk hierbij aan zand). De aardappelen blijven boven op de kegels liggen en worden verplaatst, terwijl het vuil onder in de band wordt verzameld en zo wordt gescheiden van het gewas. Dit scheelt een hoop werk.

Egelbanden

Normale egelbanden zijn voorzien van dunnere stekels en uitermate geschikt voor bijvoorbeeld bloembollen. De normale egelbanden kunnen worden gebruikt om bloembollen schoon te maken en kleine bollen van de grote te scheiden. Op die manier is er minder mankracht nodig om deze processen uit te voeren.

Naast deze twee varianten zijn er nog meer soorten egelbanden te koop. Het voornaamste doel van egelbanden is het verplaatsen van producten van punt A naar B, en deze tijdens het transport ontdoen van onder andere vuil. Een schoner product sneller vervoeren, dat wil jij toch ook?

Indien u goed bent geïnformeerd bent over egelbanden maar graag meer informatie wilt, klik dan op een van de volgende links:

Back To Top