skip to Main Content

Gaasbanden

Wat zijn gaasbanden?

Gaasbanden van topkwaliteit kunt u vinden bij Fastbelting.nl. Mensen die werkzaam zijn in de food sector zijn er zeker bekend mee, voor anderen kan het een woord zijn wat zij niet vaak hebben gehoord. Gaasbanden zijn geweven banden die veel gebruikt worden door productiebedrijven. Gaasbanden vormen de ondergrond voor bijvoorbeeld productielijnen. Vooral het transport van de producten van A naar B in het productieproces vindt plaats op gaasbanden. Door de constructie zijn gaasbanden in productieprocessen ideaal. Water kan door de openingen worden afgevoerd en het materiaal is buigzaam, het kan dus gewoon met bochten en andere vervormingen mee.

Voordelen gaasbanden

Gaasbanden worden zoals eerder vermeld veel gebruikt in de voedingsmiddelen industrie en is uitermate geschikt voor het ontwateren en drogen van producten. Voor dit productie proces zal de band vaak onderworpen worden aan verschillende temperaturen, daarom is de kwaliteit van groot belang. Bij Fastbelting.nl staat de kwaliteit en service hoog in het vaandel. We geven u een overzicht van de verschillende processen waar gaasbanden onder andere uitermate geschikt zijn:

Het drogen van kruiden

  • Kruiden komen binnen in de productie en worden daarna tijdens het transport gedroogd, de gaasbanden zijn bestand tegen de hitte.

Wassen en afwatering

  • Het kan zijn dat producten moeten worden gewassen bij binnenkomst. Om tijd te besparen in het proces wordt er vaak voor gekozen om deze tijdens het transport te wassen. De gaasbanden hebben openingen waardoor het water dat tijdens het wassen wordt gebruikt gemakkelijk kan worden afgevoerd. Het water kan eventueel worden opgevangen onder de productiebanden en worden hergebruikt. Zo bouwt u aan een duurzamere onderneming.

Zeven en filteren

  • Producten die binnenkomen kunnen voorzien zijn van bijproducten. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er zand mee is gekomen tijdens het winnen, dit kan door middel van gaasbanden worden gefilterd of gezeefd. Wanneer de producten bij het volgende punt in het verwerkingsproces aan zijn gekomen zijn ze volledig schoon.

Koeling

  • Andere producten in de non-food branche moeten worden gekoeld voor gebruik. Onze gaasbanden zijn zowel tegen hoge als lage temperaturen bestemd. Zo kunnen uw producten gekoeld getransporteerd worden op de gaasbanden.

 

Gaasbanden op maat gemaakt

Iedere lijn heeft andere afmetingen. Om die reden maken wij gaasbanden op maat voor uw onderneming en productielijn. Er wordt geïnventariseerd wat voor soort gaasbanden er nodig zijn, hoe veel meter er nodig is en waar de banden voor worden gebruikt. Als dit allemaal duidelijk is kan er een ontwerp worden gemaakt en een offerte worden opgesteld. Nadat we alles samen goed hebben doorlopen en u akkoord gaat met de offerte kan Fastbelting.nl binnen afzienbare tijd de gaasbanden leveren installeren op locatie. Door voor gaasbanden te kiezen worden productielijnen en verwerkingsprocessen geïnnoveerd en versneld. De gaasbanden kunnen bij verschillende soorten ondernemingen en processen worden ingezet, zijn van hoge kwaliteit en flexibel. Ook benieuwd naar de toegevoegde waarde van gaasbanden voor jouw onderneming? Neem nu contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

 

Bent u voldoende geïnformeerd over gaasbanden? U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of bekijk onze website. Klik op een van de volgende links:

Back To Top