skip to Main Content

kegel transportbanden

Wat zijn een kegel transportbanden?

Soms zijn bepaalde zaken simpeler dan ze lijken, een kegel transportband bestaat uit een kegelvormig profiel. Het voordeel hiervan is dat ze stevig en robuust zijn en ze zorgen voor veel grip, daardoor zijn ze zeer goed bruikbaar voor specifieke producten zoals in de agrarische sector. Het voordeel van de kegel transportband is dat los van de grip veel vuil achterblijft op de band en daarmee dus minder op de gewassen. Door de kegels op onze transportbanden valt het vuil van de producten af, maar blijft het niet op hetzelfde niveau liggen. Dit komt door het verschil in hoogte, de kegels liggen hoger dan de onderkant van de band, valt het vuil lager en komt het niet meer in contact met de producten. Op het moment dat de band zich openrolt zal al het vuil op de grond vallen dat is dan ook een groot voordeel dat het vuil zich ophoopt op 1 locatie.

Werknemers en kegel transportbanden

De mensen die nu product voor product bekijken en een check uitvoeren, kunnen dit in het vervolg aan de lopende band doen. Lopende banden hebben sinds de auto-industrie in Amerika op gang is gekomen een cruciale rol gespeeld in de industrie. Transportbanden worden ook steeds verder ontwikkeld, niet alleen de vorm zoals de kegel transport band of egel transport band, maar ook de materialen zullen steeds vaker aangepast en ontwikkeld worden. Dat kan zijn dat ze robuuster gemaakt worden, of juist verfijnd bijvoorbeeld voor een sector waar hygiënische doeleinden erg belangrijk zijn. Dit gebeurd dan door er speciale coatings op aan te brengen.

Kegel transport banden verschillende branches

Niet alleen in de productie zijn kegel transport banden een handig iets, ook in andere branches zijn ze toepasbaar. Zoals we al eerder hebben aangegeven de kegel transportband is uitermate geschikt voor de agrarische sector. Ook in andere sectoren zijn kegel transport banden dé uitkomst om meerder processen te verbeteren en versnellen.

Omdat wij begrijpen dat jouw onderneming door moet blijven draaien, hebben we een storingsdienst opgezet. Onze monteurs geven enigszins technisch onderlegde werknemers uitleg tijdens de installatie, op die manier kunnen kleine storingen zelf opgelost worden. Kom jij of je personeel er toch niet uit? Dan kan de storingsdienst gebeld worden. Wij zorgen ervoor dat er binnen de kortste keren een monteur voor de deur staat om het probleem op te lossen. Jouw kegel transport banden moeten blijven draaien, wij zorgen daarvoor.

Vond je het interessant om meer te leren over de kegel transport banden en ben je benieuwd wat Fast Belting voor je kan betekenen?  Klik op een van de volgende links:

 

Back To Top